Rižoto.jpg

Rižoto od piletine, kestena i gljiva

(0)

Kestene isperite, posušite, pa zarežite oštrim nazubljenim nožem. Prekrijte vodom i dodajte žličicu soli. Namačite 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 230°C. Kestene ocijedite i stavite na pleh u gornji dio pećnice. Pecite 30 minuta pa prekrijte krpom dok se malo ne rashlade. Ogulite i koristite po želji.

Piletinu narežite na manje kockice, a gljive na ploške. Ulijte 30 ml maslinovog ulja u posudu na jačoj vatri pa dodajte piletinu. Pržite 3 minute pa dodajte gljive. Lagano posolite i dinstajte 7 minuta. Dodajte kestene, podlijte s 50 ml bijelog vina i 100 ml vode, pa kada tekućina ispari dodajte med, promiješajte i izvadite iz posude.

Mrkvu, luk, celer i češnjak sitno nasjeckajte. Povrće posolite i dodajte na 20 ml maslinovog ulja te dinstajte na laganoj vatri 10 minuta tako da omekša i postane aromatično. Dodajte češnjak i pržite još minutu. Pojačajte vatru na srednju jačinu pa dodajte rižu i nastavite kuhati miješajući još minutu. Podlijte bijelim vinom pa kad ispari počnite podlijevati vodom ili temeljcem, u više navrata, neprestano miješajući. Nemojte dodavati svu tekućinu odjednom, već je podijelite u barem 3 do 4 dodavanja i prije nego dodate novu, pričekajte da se prethodna skroz upije u rižu. Nakon 16-18 minuta riža bi trebala biti kuhana i kremasta.

Dodajte smjesu s mesom koju ste stavili sa strane, dobro promiješajte. Umiješajte i kockicu maslaca i 40 g ribanog sira. Provjerite nedostaje li jelu soli i papra i začinite po želji. Servirajte uz još ribanog sira. Dobar tek

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 300 g piletine
  • 200 g K Plus šampinjona
  • 200 g očišćenih kestena ( 500 g neočišćenih)
  • 10 g K Plus bagremovog meda
  • 1 veći luk
  • 2 mrkve
  • 1 komad celera (100 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g K Plus riže (arborio)
  • 2,5 dl bijelog vina
  • ~1, 3 dl vode ili temeljca
  • 40 g K Plus maslaca
  • 40 g K Plus ribani sir
  • sol
  • papar

Slični recepti