RAŽNJIĆI OD PILETINE I JABUKE.jpg

Ražnjići od piletine i jabuke

(0)

U jogurt dodajte sol, papar, sitno ribani đumbir, malo sjeckanog peršina, sjeckanu čili papričicu i kocke mesa. Sve dobro izmiješajte, pokrijte prozirnom folijom i ostavite oko 2 sata da se meso marinira.

Drvene štapiće za ražnjiće namočite u vodu i ostavite dvadesetak minuta. Jabuke ogulite, očistite i narežite na kocke približno velike kao i meso.

Na štapiće nabadajte naizmjence meso i jabuku, počnite i završite mesom. Ražnjiće premažite acetom i uljem i pecite na grilu okrećući da se sa svih strana ravnomjerno ispeku.

Poslužite vruće, posuto sjeckanim peršinom.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 600 g filea pilećih prsa
  • 400 g jabuka
  • 200 ml jogurta
  • 4 – 5 grančica svježeg peršina
  • 40 g svježe ribanog đumbira
  • sol, papar
  • 1 – 2 svježe čili papričice (po želji)
  • 10 ml aceta balsamica
  • 50 ml ulja

Slični recepti