Konzum_recept_ragu.jpg

Ragu od juneće koljenice s gljivama

(2)

Narežite meso na manje komade te ga posolite i popaprite.

Na jakoj vatri zagrijte 20 ml ulja te popecite meso sa svih strana.

Izvadite meso iz lonca te na preostalom ulju dinstajte sitno nasjeckani luk, češnjak, šampinjone, sitno nasjeckanu mrkvu i celer.

Lagano posolite i nastavite dinstati dok povrće ne omekša i ne dobije boju. Vratite meso u lonac, podlijte vinom pa dodajte sjeckanu rajčicu i vodu, listiće ružmarina i peršin.

Dobro promiješajte i nastavite kuhati poklopljeno, na laganoj vatri, 2-3 h. Povremeno promiješajte i provjerite mekoću mesa. Kada je dovoljno mekano da se može usitniti vilicom natrgajte ga na manje komade.

Provjerite nedostaje li jelu soli i papra.

Skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja, izmiješajte s umakom i pospite Grana Padanom.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(1)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 700 g juneće koljenice
  • 250 g šampinjona
  • 20 ml ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • ¼ korijena celera
  • 1, 5 dl crnog vina
  • 400 g K plus sjeckane rajčice
  • 4 dl vode
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 žličica listića ružmarina
  • sol, papar
  • 400 g K Plus linguina
  • K Plus Grana Padano

Naruči sastojke

PIK Junetina gulaš kocke

Cijena za j.m.: 63,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.5 kg
(1)
32
00 kn/kom
kom

Luk crveni 1 kg

Cijena za j.m.: 6,99 kn/kg
(3)
6
99 kn/kom
kom

Mrkva

Cijena za j.m.: 6,99 kn/kg
(10)
6
99 kn/kg
kg

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom
AKCIJA -14% %

K Plus Grana Padano Ekstra tvrdi ribani sir 100 g

Cijena za j.m.: 119,90 kn/kg
Redovna cijena: 13,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 03.08.2021
(2)
11
99 kn/kom
kom

Slični recepti