QUICHE S KOBASICAMA.jpg

Quiche s kobasicama

(0)

Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Razvaljajte ga između dva komada prozirne folije na debljinu 5 mm, 5 cm veće od kalupa. Pomoću folije prebacite tijesto u namazan kalup, obložite ga, odstranite višak tijesta, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom. Na njega stavite suhi grah i pecite 15 minuta na 180 °C.

Očistite jabuke i luk i narežite na ploške. Za nadjev pomiješajte jaja i oba vrhnja pa dodajte skutu, ribani parmezan i sitno sjeckanu rikolu. Blago posolite i po želji začinite paprom. Maknite grah i aluminijsku foliju pa dodajte nadjev, rasporedite u krug ploške jabuke i luka, vratite u pećnicu i pecite 10 minuta.

Kobasice prepolovite i složite kao zvijezdu na nadjev i pecite još 15 – 20 minuta.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema < 60 min 6

Sastojci

Tijesto:

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 prstohvat soli

Nadjev:

  • 300 g jabuka
  • 200 g ljubičastog luka
  • 300 g kobasica (3 kom debrecinki)
  • 3 jaja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g ribanog parmezana
  • 20 g rikole
  • sol, papar

Slični recepti