PRŽENI SUSHI S LOSOSOM, KOZICAMA I AVOKADOM.jpg

Prženi sushi s lososom, kozicama i avokadom

(0)

Najprije pripremite rižu, omjer riže i vode neka bude 1:1,5. Pustite da riža kratko prokuha pa je ostavite sa strane poklopljenu da bubri. Mlaku rižu začinite mješavinom rižinog octa, šećera i soli i promiješajte samo dvaput drvenom vilicom. Losos narežite na trake širine 1 x 1 cm.

Avokado ogulite, odstranite košticu i narežite na štapiće. Na bambusov podložak stavite list nori alge, malo ga navlažite vodom pa na 1/3 – ½ rasporedite rižu u jednoličnom sloju debljine 1 cm. Na sredinu riže čitavom dužinom stavite traku lososa, do njega stavite meso kozica, do kozica čitavom duljinom mladi luk. Pomoću podloška rolajte i stiskajte nadjev, krenite od strane na kojoj je riža, spojite krajeve alge i odložite rolice da se hlade.

U međuvremenu razmutite jaja, mineralnu vodu i kokosovo mlijeko. Svaku rolicu uvaljajte u brašno, zatim jaja i kokosovo brašno i pržite u zagrijanom kokosovom ulju ne duže od 2 minute. Listiće sira narežite, otopite i pomiješajte s kavijarom.

Pržene rolice narežite na dužinu 3 cm, pokapajte umakom od sira i poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema 90 min 4

Sastojci

  • 4 lista nori algi
  • 200 g avokadkado
  • 50 g mladog luka
  • 200 g očišćenog mesa kozica
  • 200 g riže za sushi ili basmati riže
  • 50 ml rižinog octa
  • 20 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 jaja
  • 50 ml kokosovog mlijeka
  • 50 ml mineralne vode
  • 50 g oštrog brašna
  • 100 g kokosovog brašna
  • 400 ml kokosovog ulja
  • 150 g topljenog sira u listićima
  • 20 g crvenog kavijara

Slični recepti