Popečci od kvinoje.jpg

Popečci od quinoe i slatkog krumpira

(0)

Ogulite slatki krumpir i narežite ga na ploške debljine 1 cm - 1,5 cm. Stavite ga kuhati na pari. Dobro isperite quinou (oko 100 g) pod mlazom vruće vode i stavite kuhati u posoljenu vodu. Nakon 15-ak minuta quinoa i slatki krumpir su gotovi. Quinou ocijedite, a slatki krumpir sklonite s pare.

Sitno nasjeckajte luk te pripremite začine i mljeveni lan.

U većoj posudi usitnite pareni slatki krumpir s vilicom. Trebao bi biti potpuno mekan. Dodajte mu sitno sjeckani luk, sol, začine i umiješajte 200 g kuhane quinoe te mljeveni lan. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji barem 5 minuta. Ako vam je ostalo viška quinoe možete je iskoristiti kao hranjivi dodatak varivima, tako što ćete je umiješati pred kraj kuhanja.

Smjesu podijelite na 9 jednakih dijelova i rukom oblikujte pravilne popečke (oko 80 -90 g).

U zagrijanu tavu s neprianjajućim dnom stavite malo maslinovog ulja i pecite popečke na laganoj vatri, okrećući par puta, dok nisu dobili lijepu zlatnu boju.

Servirajte uz salaticu i umak od jogurta. Popečci su sjajni i u sendviču ili tortilji.

Ispečene ih možete čuvati u frižideru, barem 3 dana.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 500 g slatkog krumpira
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 200 g kuhane quinoe
  • Prstohvat soli
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ žličice sušene majčine dušice
  • 60 g mljevenog lana
  • Maslinovo ulje

Slični recepti