Konzum_recepti_kruska.jpg

Pite od krušaka i lisnatog tijesta

(1)

Kruške ogulite, prerežite na jednake polovice i izdubite im sjemenke.

Stavite u posudu u koju će vam sve kruške dirati dno pa dodajte šećer i ekstrakt vanilije. Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri okrećući jednom tako da se čitava polovica aromatizira i zasladi.

Položite rashlađene kruške na lisnato tijesto pa izrežite 8 jednakih pravokutnika.

Kruške premažite sokom koji je ostao u posudi i preklopite komadom tijesta. Pritisnite vilicom rubove te uz pomoć oštrog noža izrežite višak tijesta, tako da pita prati oblik kruške. Od viška tijesta izradite listić i prislonite ga uz vrh pite.

Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.

Rashlađene pite pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema > 60 min 4 komada

Sastojci

  • 1 paket svježeg lisnatog tijesta
  • 2 kruške (Williams)
  • 40 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • šećer u prahu

Trebat će vam

Slični recepti