Pita zeljanica

Pitu zeljanicu na slici pripremio je Mirsad Kadić u kulinarskoj emisiji Kuhinje svijeta #skuhanodoma koju možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Zagrijte lonac vruće vode pa samo kratko blanširajte svježi špinat koji ste prethodno nasjeckali.

U dubokoj posudi pripremite nadjev.

Dobro razmutite jaja pa lagano miješajući postepeno dodavajte i sve druge sastojke - mlijeko, kiselo vrhnje, sir, kajmak.

Na kraju, u kompaktnu mliječnu smjesu za nadjev dodajte blanširan, špinat koji ste prethodno ocijedili te sol i papar. Sve dobro promiješajte.

Rastopite maslac pa njime prvo premažite protvan, a zatim rastopljenim maslacem lagano poprskajte svaku koru odnosno svaki list tijesta.

List tijesta poškropljen maslacem premažite nadjevom. Ponavljajte postupak dok god imate tijesta i nadjeva.

Na kraju stavite dva lista tijesta umjesto jednog kako bi pita bila još hrskavija.

Pecite oko 40 minuta na 200°C.

Dobar tek!

Video recept pogledajte u zabavnoj kulinarskoj emisiji Kuhinje svijeta na našem YouTube kanalu.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocjeni ga!

4 od 5
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)