Pita s purećim raguom.jpg

Pita s purećim raguom

(0)

Na maslacu popržite sitno sjeckani luk, dodajte kocke korabe i mrkve, začinite solju i paprom, pirjajte na laganoj vatri i po potrebi podlijevajte temeljcem. Kad su koraba i mrkva skoro mekane dodajte grašak, kukuruz i kockice mesa, prokuhajte, probajte i po potrebi začinite.

Posudu za pečenje premažite maslacem, stavite tijesto, navucite ga prstima uz stranice, izbodite vilicom i pecite 10 minuta na 220 °C. Dodajte nadjev, poklopite drugim komadom tijesta, spojite rubove, premažite jajetom razmućenim sa žlicom vode.

Napravite na tijestu 5 – 6 rupica veličine olovke da para može izlaziti, vratite u pećnicu na još 10 – 15 minuta. Poslužite toplo.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 2 x 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 400 g pečene puretine
  • 100 g graška
  • 300 g mrkve
  • 100 g kukuruza
  • 300 g korabe
  • 150 g crvenog luka
  • 50 g maslaca
  • do 100 ml purećeg temeljca
  • sol, papar
  • 1 jaje

Slični recepti