pita 2.jpg

Pita s kupusom

(0)

Sitno nasjeckajte luk, mrkvu sitno naribajte. Zamiješajte ribani kupus, mrkvu, luk i krem sir, posolite i začinite svježe mljevenim paprom. Raširite jedno lisnato tijesto, stavite u okrugli kalup, izbodite vilicom, rasporedite nadjev.

Drugo lisnato tijesto izrežite na trake širine 2 – 3 cm i napravite na piti rešetku. Razmutite žumanjak sa žlicom, dvije vode, premažite trake tijesta i pospite pitu sezamom.

Pećnicu zagrijte na 200 °C i pecite 20 – 25 minuta.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema 30 - 60 min 4-6

Sastojci

  • 2 x 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 500 g ribanog kupusa
  • 150 g crvenog luka
  • 100 g mrkve
  • 100 g krem sira
  • sol, papar
  • 1 žumanjak
  • 5 g sezama

Slični recepti