Pita s bananama i šlagom.jpg

Pita s bananama i šlagom

(0)

Od svih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte ga između dva komada prozirne folije na veličinu 3 cm veću od kalupa. Položite tijesto u namazan kalup, obložite stranice, odrežite višak, izbodite tijesto vilicom i pecite 10 minuta na

180 °C.

U međuvremenu banane ogulite, narežite na ploške, okupajte ih u limunovom soku i pošećerite.

Nakon deset minuta izvadite tijesto iz pećnice, rasporedite banane i vratite u pećnicu na još
10 minuta.

Napravite kremu, puding od vanilije pomiješajte sa šećerom i 50 ml mlijeka, preostalo mlijeko zakipite, prelijte preko pudinga, kuhajte 2 – 3 minute dok se ne zgusne, maknite s vatre, miješajte i ohladite.

Istucite 300 ml vrhnja za šlag i umiješajte u ohlađen puding.

Dobivenom kremom premažite pitu ohlađenu na sobnu temperaturu. Pitu od banana premažite šlagom i pospite struganom čokoladom.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema 30 - 60 min 8-10

Sastojci

Tijesto:

  • 210 g oštrog brašna
  • 140 g maslaca
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • ½ praška za pecivo
  • ribana korica limuna
  • 1 prstohvat soli

Nadjev:

  • 800 g banana
  • 1 limun
  • 60 g šećera

Krema:

  • 400 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 40 g šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag

Izvana:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 100 g tamne čokolade

Slični recepti