Pita s bananama i šlagom

Od svih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte ga između dva komada prozirne folije na veličinu 3 cm veću od kalupa. Položite tijesto u namazan kalup, obložite stranice, odrežite višak, izbodite tijesto vilicom i pecite 10 minuta na

180 °C.

U međuvremenu banane ogulite, narežite na ploške, okupajte ih u limunovom soku i pošećerite.

Nakon deset minuta izvadite tijesto iz pećnice, rasporedite banane i vratite u pećnicu na još
10 minuta.

Napravite kremu, puding od vanilije pomiješajte sa šećerom i 50 ml mlijeka, preostalo mlijeko zakipite, prelijte preko pudinga, kuhajte 2 – 3 minute dok se ne zgusne, maknite s vatre, miješajte i ohladite.

Istucite 300 ml vrhnja za šlag i umiješajte u ohlađen puding.

Dobivenom kremom premažite pitu ohlađenu na sobnu temperaturu. Pitu od banana premažite šlagom i pospite struganom čokoladom.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5