1920x857_IMG_5563.jpg

Pita od špinata i Aretos sira

(0)

Špinat i mladi luk operite i posušite. Mladi luk sitno nasjeckajte. Dinstajte povrće u velikoj tavi, na srednjoj vatri, na 30 ml maslinovog ulja dok špinat ne pusti vodu pa procijedite višak vode kroz cjedilo.

U posudi promiješajte jaja, izmrvljeni Aretos sir, sitno sjeckani peršin i kopar. Smjesi dodajte i ocijeđeno, lagano rashlađeno dinstano povrće. Lagano posolite i popaprite.

Kore prerežite na dva dijela po užoj strani. Premažite dobivene pravokutnike sa žličicom maslinovog ulja pa svaki preklopite na pola tako da dobijete duge, uske trake s dva sloja kore. Na donji dio stavite žlicu nadjeva. Nemojte prepuniti pite da nadjev ne iscuri. Presavinite rub kore tako da dobijete pravokutni trokut i nastavite ga zamatati pazeći da je nadjev dobro umotan dok ne potrošite cijelu presavijenu koru. Ponovite s drugim korama.

Složite pite na pleh za pečenje pa premažite pite s još maslinovog ulja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45-50 minuta. Pečene pite pospite sezamom.

Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min

Sastojci

  • 30 ml K Plus maslinovog ulja
  • 1 vezica mladog luka
  • 800 g špinata
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 1 žličica suhog kopra
  • 2 K Plus jaja
  • 250 g Aretos sira
  • Sol
  • Papar
  • 500 g K Plus kora za pitu

Za premazivanje:

  • 100 ml K Plus maslinovog ulja
  • Sezam
AKCIJA -33% % MORSOVCI

Monini Classico Ekstra djevičansko maslinovo ulje 1 l

Cijena za j.m.: 39,99 kn/l
Redovna cijena: 59,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(3)
39
99 kn/kom
kom

Luk mladi vezica

Cijena za j.m.: 33,23 kn/kg
(6)
4
99 kn/kom
kom

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Baby špinat 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(7)
9
99 kn/kom
kom

Slični recepti