Perec kuglice s umakom od sira i piva

U posudu stavite brašno, šećer, kvasac, prstohvat soli i ulje.

Dodajte mlako pivo i lagano, vilicom sjedinite brašno s pivom.

Kada je sva tekućina nestala počnite mijesiti električnim mikserom, s nastavcima za tijesto.

Mijesite oko 7 minuta. Trebate dobiti čvrsto, glatko tijesto koje se odvojilo od rubova posude.

Prekrijte posudu prozirnom folijomi ostavite na toplom, da se diže, barem pola sata do jedan sat. Kada se tijesto diglo, narežite ga na štapiće, a potom i štapiće na kvadratiće tijesta.

Svakom kvadratiću rubove podvrnite prema unutra i prođite između dlanova tako da dobijete kuglice.

Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu 10 minuta. Zakuhajte vodu u posudi i dodajte joj sodu bikarbonu. Uranjate perece u skupinama i kuhajte 30 sekundi.

Pažljivo ih izvadite šupljikavom žlicom i stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.

Kada ste popunili pleh pospite ih krupnom soli i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 230°C 12ak minuta.

Za to vrijeme napravite umak. Na 20 g maslaca pržite 20 g brašna na laganoj vatri, dok ne počne dobivati blago tamniju boju. Dodajte hladno pivo (na ovaj način vam se neće stvoriti grudice) i dobro promiješajte. Nastavite kuhati na laganoj vatri, pa dodajte topljivi sir poput cheddara i prstohvat soli. Kada se sav sir otopio ugasite vatru.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

3 od 5
(0)
(0)
(1)
(0)
(0)