aretos recept.jpg

Pečeni Aretos s grillanim povrćem

(0)

Patlidžan i tikvicu operite, narežite na tanke kriške i posolite. Pećnicu zagrijte na 200°C. Aretos stavite u posudu za pečenje i razlomite na manje komade te dodajte češnjak u kori. Sir prelijte s medom i 15 ml maslinovog ulja, lagano popaprite i stavite u pećnicu.

Na grill tavi, na jakoj vatri, zagrijte 15 ml maslinovog ulja i pecite patlidžan, 2-3 minute sa svake strane. Odložite u posudu i ponovno ulijte 15 ml ulja pa pecite i tikvicu, 2-3 . Nakon 25 minuta izvadite posudu iz pećnice i posložite pečeno povrće oko sira. Vratite u pećnicu na još 10 minuta.Ukrasite bosiljkom i poslužite uz tostirani kruh.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 250 g Aretos sira
  • 4 češnja češnjaka
  • 45 ml K Plus maslinovog ulja
  • 20 g K Plus meda
  • 1 tikvica ~ 300 g
  • 1 patlidžan ~ 400 g
  • bosiljak
  • sol
  • crni papar
  • tostirani kruh

Tikvice

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.4 kg
(9)
2
00 kn/kom
kom

Patlidžan

Cijena za j.m.: 8,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.5 kg
(6)
4
50 kn/kom
kom

K Plus Toast 330 g

Cijena za j.m.: 13,61 kn/kg
(2)
4
49 kn/kom
kom

Slični recepti