Pečena svinjetina punjena marelicama, gorgonzolom i orasima.jpg

Pečena svinjetina punjena marelicama, gorgonzolom i orasima

(0)

Odvojite nekoliko listića ružmarina i sitno nasjeckajte. Meso izvana posolite i natrljajte sjeckanim ružmarinom, ostavite da se marinira 1 sat.

Pola oraha sameljite, a pola nasjeckajte, dodajte gorgonzolu pa izmiješajte vilicom.

Napravite oštrim nožem u mesu džep pa ga punite naizmjence sušenim marelicama i smjesom oraha i sira.

Meso položite u posudu za pečenje, dodajte svinjsku mast i pecite na 190 – 200 °C oko 80 minuta do željene boje.

Meso ostavite da se stabilizira dvadesetak minuta, začinite po želji svježe mljevenim paprom pa narežite, dekorirajte ružmarinom i poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema < 60 min 4

Sastojci

  • 1,2 kg svinjske vratine
  • 200 g sušenih marelica
  • 100 g gorgonzola sira
  • 100 g oraha
  • 60 g svinjske masti
  • sol, šareni papar
  • 1 – 2 grančice svježeg ružmarina

Slični recepti