Pečena šunka u krušnom tijestu.jpg

Pečena šunka u krušnom tijestu

(0)

Stavite šunku u hladnu vodu i skuhajte je.

Nakon 1 sat kuhanja, zamijesite tijesto. Uzmite malo vode u kojoj se kuhala šunka, ohladite je na 40 °C pa u nju izmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite da se kvasac digne. Dodajte u brašno uzdigli kvasac, mast i vodu u kojoj se kuhala šunka, onoliko koliko je potrebno da zamijesite meko, elastično tijesto. Ostavite da se diže pola sata.

Razvaljajte tijesto i zamotajte šunku tako da spoj tijesta bude s donje strane šunke.

Položite šunku u posudu za pečenje tako da spojtijesta bude dolje i pecite 1 sat na 170 °C.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 500 g glatkoga brašna
  • 20 g kvasca
  • 20 g šećera
  • 100 g svinjske masti
  • 300 ml vode u kojoj se kuhala šunka
  • uskrsna šunka

Slični recepti