Pečena pastrva.jpg

Pečena pastrva

(0)

Pastrve očistite, posolite, stavite u posudu za pečenje, prelijte s pola ulja i stavite u pećnicu na 200 °C, pecite 15 – 20 minuta.

Limun prepolovite po dužini i narežite na tanke ploške. Nakon 10 minuta pečenja poslažite ploške limuna na pastrve i nastavite peći još 10-ak minuta.

Za umak sitno nasjeckajte listiće peršina, dodajte žlicu majoneze pa usitnite štapnim mikserom, umiješajte preostalu majonezu i granule češnjaka.

Pastrvu prije posluživanja pikantirajte preostalim uljem, pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite uz kriške limuna i umak od majoneze.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 2

Sastojci

  • 2 pastrve (oko 700 g)
  • 2 limuna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 – 3 grančice svježeg peršina
  • sol

Umak:

  • 100 g majoneze
  • 1 prstohvat češnjaka u granulama
  • 1 grančica peršina

Slični recepti