Pečena janjetina s dunjama.jpg

Pečena janjetina s dunjama

(0)

Meso otkoštite, posolite i ostavite da stoji najmanje 2 sata.

Dunje narežite na šestine i osmine, odstranite srčiku u sredini i zapecite na gril tavi.

Stavite u lim za pečenje meso, okolo poslažite dunje, prelijte maslinovim uljem i vinom, pecite na 180 °C.

Nakon pola sata pečenja počnite meso prelijevati sokom od pečenja i tako 5 – 6 puta za vrijeme pečenja (otprilike svakih 10 minuta).

Meso pecite 90 – 100 minuta, pustite da se stabilizira dvadesetak minuta, narežite i dekorirajte listićima peršina.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema < 60 min 4

Sastojci

  • 2 kg janjetine – but
  • 600 g dunja
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 300 ml slatkog vina, npr. muškat žuti
  • sol
  • 1 – 2 grančice svježeg peršina

Slični recepti