hobotnica recept.jpg

Pečena hobotnica s krumpirima

(3)

Pećnicu zagrijte na 200°C. Hobotnicu operite, odstranite joj kljun i oči i dobro posušite. Oguljeni krumpir srednje veličine narežite na polovice i posušite. U širem plehu za pečenje savite krumpir u jednom sloju, lagano ga posolite (hobotnica će ispustiti dio slane vode), prelijte polovicom maslinovog ulja i lagano promiješajte tako da je sav krumpir nauljen. Na krumpire položite hobotnicu, sasvim lagano posolite i popaprite i prelijte drugom polovicom ulja. Pecite 1,5 sat, dok hobotnica nije mekana kada je probodete vilicom, a krumpir zlatne boje. Na polovici pečenja preokrenite hobotnicu i promiješajte krumpire. Ako vam se učini da je na polovici pečenja hobotnica pustila previše tekućine, odlijte dio.

Sitno nasjeckajte češnjak i peršin i pospite po gotovom jelu.

Ocjena recepta

4 od 5
(2)
(0)
(0)
(0)
(1)

Krumpir mladi

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
(6)
7
99 kn/kg
kg

Češnjak 150 g

Cijena za j.m.: 59,93 kn/kg
(3)
8
99 kn/kom
kom

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(3)
9
99 kn/kom
kom

Slični recepti

Gregada iz pećnice
Gregada iz pećnice
Jednostavna priprema > 60 min 4 osobe

Gregada iz pećnice

Recept by Matejka likechocolate