hobotnica recept.jpg

Pečena hobotnica s krumpirima

(3)

Pećnicu zagrijte na 200°C. Hobotnicu operite, odstranite joj kljun i oči i dobro posušite. Oguljeni krumpir srednje veličine narežite na polovice i posušite. U širem plehu za pečenje savite krumpir u jednom sloju, lagano ga posolite (hobotnica će ispustiti dio slane vode), prelijte polovicom maslinovog ulja i lagano promiješajte tako da je sav krumpir nauljen. Na krumpire položite hobotnicu, sasvim lagano posolite i popaprite i prelijte drugom polovicom ulja. Pecite 1,5 sat, dok hobotnica nije mekana kada je probodete vilicom, a krumpir zlatne boje. Na polovici pečenja preokrenite hobotnicu i promiješajte krumpire. Ako vam se učini da je na polovici pečenja hobotnica pustila previše tekućine, odlijte dio.

Sitno nasjeckajte češnjak i peršin i pospite po gotovom jelu.

Ocjena recepta

4 od 5
(2)
(0)
(0)
(0)
(1)
Srednje složena priprema > 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 1,2 -1,5 kg hobotnice
  • 1 kg krumpira
  • 1 dl K Plus maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • nekoliko grančica peršina
  • sol
  • papar

Krumpir mladi

Cijena za j.m.: 5,99 kn/kg
(12)
5
99 kn/kg
kg

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Slični recepti