Panacota.jpg

Pana cotta sa smokvama

(0)

Želatini dodajte hladnu vodu i ostavite da bubri 5 minuta. U posudi, na jako laganoj vatri zagrijavajte mlijeko kojem ste dodali med i ekstrakt vanilije.

Kad mlijeko zakipi odmah sklonite s vatre i umiješajte nabubrenu želatinu. Dobro promiješajte tako da se otopi i ostavite da se rashladi do sobne temperature.

Umiješajte jogurt u rashlađenu smjesu. Podijelite u 4 veće (1,5 dl) ili više malih čašica te ostavite u hladnjaku, barem dva sata, da se panna cotta stisne.

Kada ste spremni za serviranje oštrim nožem ili čačkalicom prođite uz rub čašice i odlučno preokrenite na tanjur. Poslužite uz narezane smokve i med po želji.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 300 g K plus 1,5% mlijeka
  • 30 g K plus meda
  • 7 g želatine u granulama
  • 30 g vode
  • 200 g Aretos grčkog jogurta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4 smokve

Slični recepti