brudet.jpg

Oslić na brudet

(1)

Za temeljac sitno nasjeckajte luk, mrkvu, celer i korijen peršina. Popržite ih na maslinovom ulju, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, podlijte vinom te kuhajte dok alkohol ne ispari. Podlijte vodom, dodajte sitnu ribu, list peršina i zrna papra pa kuhajte 10 minuta.

Oslić narežite, posolite i pecite na maslinovom ulju sa svake strane 3 minute pa odložite sa strane. U istu tavu dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte uz povremeno podlijevanje temeljcem 20 minuta.

Dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite, dodajte sitno sjeckane pelate te 150 ml temeljca. Prokuhajte 5 minuta pa dodajte oslić, prokuhajte još malo i ugasite vatru. Začinite solju i paprom.

Ocjena recepta

1 od 5
(0)
(0)
(0)
(0)
(1)
Srednje složena priprema 60 min

Sastojci

  • 800 g svježeg oslića (ili neke druge ribe po izboru)
  • 300 g crvenog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 400 g pelata rajčice
  • 200 ml maslinovog
  • ulja
  • 1 vezica peršina
  • sol, papar
  • 500 ml ribljeg temeljca

Temeljac:

  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 50 g lista peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • 2-3 zrna papra

Luk crveni

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
(6)
4
99 kn/kg
kg

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Mutti Pelati 260 g

Cijena za j.m.: 30,73 kn/kg
(2)
7
99 kn/kom
kom

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Mrkva

Cijena za j.m.: 6,99 kn/kg
(10)
6
99 kn/kg
kg

Celer list

Cijena za j.m.: 27,98 kn/kg
(0)
13
99 kn/kom
kom

Slični recepti