Mousse od jagode.jpg

Mousse od jogurta s pečenim jagodama

(0)

Listiće želatine namočite u hladnoj vodi 5 minuta te izradite čvrst šlag.

U posudi, na jako laganoj vatri zagrijavajte listiće dok se nisu otopili i odmah sklonite s vatre.

U jogurt umiješajte šećer i vanilin šećer pa sve dodajte rastopljenim listićima želatine.

Dobro promiješajte pa počnite dodavati šlag, u više navrata. Miješajte lagano i pažljivo, da sačuvate pjenastu teksturu i unesete u mousse što više zraka.

Prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje pa podijelite u 4 čašice te ostavite u hladnjaku, da se stisne.

Jagode očistite i prepolovite. Zagrijte grill tavu pa položite jagode s ravnom stranom prema dolje.

Pecite par minuta, dok jagode nisu dobile lijepe grill tragove i postale aromatične. Posložite ih na rashlađeni mousse i prelijte žlicom meda.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema < 30 min 4

Sastojci

  • 300 g grčkog jogurta
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 3 listića želatine (5 g)
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g jagoda
  • 4 žlice meda

Slični recepti