Mousse od bundeve

Bundevu narežite na manje komade, ogulite i pecite 1 h na 220°C.

Usitnite štapnim mikserom u gladak pire.

Listiće želatine namočite u hladnoj vodi 5 minuta te izradite čvrst šlag.

U pire od bundeve umiješajte cimet, sok mandarine, šećer i vanilin šećer pa dodajte listiće želatine koje ste rastopili na jako laganoj vatri.

Dobro promiješajte pa počnite dodavati dio šlaga.

Smjesu potom umiješajte u preostali šlag. Miješajte lagano i pažljivo, da sačuvate pjenastu teksturu i unesete u mousse što više zraka. Prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje pa podijelite u 4 čašice te ostavite u hladnjaku, da se stisne.

Teglice možete ukrasiti izrezanim komadima papira tako da desert podsjeća na izrezbarene bundeve.

Ukrasite listićem mente.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5