Mini pavlova s lješnjacima i čokoladom.jpg

Mini pavlova s lješnjacima i čokoladom

(0)

Tucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrst snijeg, dodajte šećer i limunov sok, tucite dok se šećer ne rastopi. Stavite snijeg u slastičarsku špricu, špricajte u krug promjera 4 – 5 cm na masni papir.

Pećnicu zagrijte na 130 °C, spustite temperaturu na 90 °C, stavite meringe i sušite 1,5 – 2 sata, pazite da ostanu bijele boje. Zagrijte 200 ml vrhnja za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada rastopi. Istucite 100 ml vrhnja u šlag pa lagano umiješajte kad se čokolada ohladi.

Za preljev, zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se rastopi i na kraju umiješajte veliku žlicu maslinovog ulja.

Ohlađene meringe premažite kremom od čokolade, pospite grubo sjeckanim lješnjacima i ukrasite preljevom od čokolade.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema < 60 min 4

Sastojci

  • 6 bjelanjaka
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 žličica limunovog soka

Krema:

  • 200 g čokolade
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 100 – 150 g grubo sjeckanih lješnjaka

Preljev:

  • 100 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 50 ml vrhnja za šlag
  • 1 velika žlica maslinovog ulja

Podloga

Limun

Cijena za j.m.: 16,99 kn/kg
(4)
16
99 kn/kg
kg

Limun 500 g

Cijena za j.m.: 19,98 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Krema

AKCIJA -33%

Kandit Dessert Chef Čokolada za kuhanje 300 g

Cijena za j.m.: 33,30 kn/kg
Redovna cijena: 14,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 08.08.2021
(1)
9
99 kn/kom
kom
AKCIJA -31% %

Dorina Čokolada za jelo i kuhanje 300 g

Cijena za j.m.: 36,63 kn/kg
Redovna cijena: 15,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 03.08.2021
(2)
10
99 kn/kom
kom

Preljev

Slični recepti