1920x857_Klopica.jpg

Mesne okruglice sa zimskim povrćem

(1)

Na maslacu, na laganoj vatri, dinstajte sitno sjeckani luk, 7 minuta. Zadnju minutu dodajte i sitno sjeckani češnjak. Mljevenom mesu dodajte dinstani luk i češnjak, jaje, krušne mrvice, ribani sir, žličicu soli i papar. Dobro promiješajte špatulom pa oblikujte okruglice.

Mrkvu ogulite i narežite na manje komade. Ciklu ogulite i narežite na kockice. Stavite na pleh, posolite, prelijte s 30 ml maslinovog ulja i stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C. Pecite 20 minuta.

Kelj pupčar operite, ogulite mu vanjski list ako je oštećen i prerežite na pola. Ljubičasti luk ogulite i narežite na polumjesece. Na pleh dodajte kelj pupčar, luk i mesne okruglice.

Lagano posolite i vratite u pećnicu još 35 minuta. Dobar tek!

Pogledajte i video isječak pripreme ovog ukusnog jela:

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema > 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 500 g kelja pupčara
  • 500 g mrkve
  • 500 g cikle
  • 1 ljubičasti luk
  • 30 ml K Plus maslinovog ulja

Za okruglice:

  • 15 g K Plus maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 luk
  • 540 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 K Plus jaje
  • 40 g K Plus ribanog sira
  • 30 g K Plus krušnih mrvica
  • Sol
  • Papar

Slični recepti