slika za web.jpg

Marokanska puretina s kus kusom

(1)

Pomiješajte sve začine pa dobivenom začinskom mješavinom natrljajte puretinu koju ste narezali na tanke trakice.

Posolite s par obilnih prstohvata soli i ostavite 10 minuta.

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pecite trakice na srednjoj vatri, 10-ak minuta ili dok nisu dobile lijepu boju.

Za to vrijeme u posudu stavite kus kus, lagano ga posolite i prelijte kipućom vodom. Prekrijte ga tanjurom i nakon pet minuta razrahlite vilicom. Tostirajte bademe pa ih zajedno s grožđicama umiješajte u kus kus.

Pečenu puretinu servirajte na kus kusu, uz grčki jogurt i svježi korijander.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 750 g purećih prsa
  • 2 žličice dimljene paprike
  • ½ žličice cimeta
  • ½ žličice đumbira u prahu
  • ½ žličice korijandera u prahu
  • 1 žličica kumina
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol
  • 360 g kus kusa
  • 0,5 l vode
  • 40 g grožđica
  • 40 g badema
  • listići korijandera
  • 150 g grčkog jogurta

Trebat će vam

Vindon Pureći file od prsa

Cijena za j.m.: 79,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.6 kg
(3)
47
99 kn/kom
kom

AGZ Kim zrno 10 g

Cijena za j.m.: 229,00 kn/kg
(0)
2
29 kn/kom
kom
MultiPlus BONUS

Vilikis Natur grčki jogurt 150 g

BONUS +0,50 kn/kom
Cijena za j.m.: 29,93 kn/kg
Akcija vrijedi do: 31.08.2021
(3)
4
49 kn/kom
kom

Provjerite imate li

Slični recepti