Marinirana glazirana svinjska rebarca.jpg

Marinirana glazirana svinjska rebarca

(0)

Lonac napunite s 3 litre vode i 210 g soli, stavite na vatru da zakuha i dodajte češnjak, lovor i papar u zrnu. Kad se voda ohladi, njome zalijte rebarca. Ostavite preko noći u hladnjaku (minimalno 12 sati).

Sljedeći dan izvadite meso iz vode i stavite ga u lim za pečenje. Lagano pecite na 150 °C 4 sata. Dok se rebarca peku, u posudi pjenjačom umutite med, limun i crnu pivu. Tom smjesom svakih pola sata premažite rebarca.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 1,6 kg svinjskih rebarca
  • 1 žlica svinjske masti
  • 5 češnja češnjaka
  • žlica crnog papra
  • listići lovora
  • 4 žlice meda
  • 100 ml crnog piva
  • sok pola limuna
  • sol
  • papar

Slični recepti