lazanje.jpg

Lazanje od tikvica

(1)

Na maslinovom ulju, na srednjoj vatri dinstajte luk 7 minuta. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, a odmah zatim i junetinu i dinstajte 10 minuta. Dodajte rajčicu, sol, papar i kuhajte 10 minuta.

Tikvice narežite mandolinom ili guljačem za krumpir. Posolite i ostavite 15 minuta da puste višak tekućine. Nakon 15 minuta prebrišite ih čistom krpom ili kuhinjskim ubrusom.

Promiješajte hladno mlijeko s kukuruznim škrobom tako da nema grudica, dodajte maslac i zagrijavajte dok niste dobili gusti umak. Posolite i popaprite.

U posudu za pečenje rasporedite dvije žlice bešamela. Složite 2-3 sloja tanko narezanih tikvica pa rasporedite ½ umaka s mljevenim mesom. Rasporedite polovicu posnog sira, pa prelijte trećinom bešamela. Složite nove slojeve tikvica pa ponovite nadjev. Završite tikvicama pa prelijte bešamelom i rasporedite mozzarellu po vrhu. Pecite 30 minuta na 200°C. Ostavite da se rashlade prije rezanja.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 3 tikvice
  • 15 ml K plus maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 450 g mljevene junetine (light)
  • 400 g K plus pasirane rajčice
  • 600 g K plus 1,5% mlijeka
  • 35 g kukuruznog škroba
  • 20 g K plus maslaca
  • 200 g Protein plus posnog sira
  • 100 g K plus mozzarelle
  • Sol
  • Papar

Slični recepti