Konzum_recept_kruh_bundeva.jpg

Kruh s bundevom

(0)

Narežite bundevu na manje komade (oko 700 g), odvojite sjemenke za kasnije i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 1 h.

Izdubite meso iz kore i usitnite štapnim mikserom u pire. Promiješajte glatko i oštro brašno, kvasac, šećer, ulje i dva obilna prstohvata soli. Dodajte im 350 g pirea od bundeve i mijesite nastavcima za tijesto oko 7 minuta, dok ne dobijete glatko tijesto.

Oblikujte u kuglu, prekrijte i ostavite da se diže, 1 do 1,5 sat dok tijesto nije udvostručilo veličinu.

Uz pomoć brašna oblikujte u pravokutnik dužine vašeg kalupa za kruh i nešto kraće širine. Zatim zarolajte u valjak i smjestite u kalup koji ste lagano nauljili i pobrašnili, sa spojem prema dolje.

Po potrebi podvrnite rubove prema unutra. Ostavite da se diže, 1 do 1,5 sat prekriveno folijom za svježinu dok kruh nije udvostručio veličinu.

Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite na sredini pećnice 40 minuta. Kada je pečen kruh će dobiti lijepu boju i biti lagan. Prije rezanja sačekajte da se kruh rashladi.

Oprane sjemenke bundeve rasporedite na lim za pečenje, posolite te stavite peći na 180 stupnjeva. Povremeno ih promiješajte, a kad dobiju zlatno žutu boju i počnu pucketati, vaše zdrave grickalice su gotove!

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 250 g glatkog brašna
  • 250 g oštrog brašna
  • 350 g pirea od bundeve
  • 1 vrećica kvasca
  • 40 g šećera
  • 40 g ulja
  • sol

Naruči sastojke

AKCIJA -20% %

Zvijezda Suncokretovo ulje 1 l

Cijena za j.m.: 11,99 kn/l
Redovna cijena: 14,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 03.08.2021
(3)
11
99 kn/kom
kom

Slični recepti