Krem juha s kobasicom.jpg

Krem juha s kobasicom

(0)

Kelj očistite, krupno narežite i blanširajte (kratko prokuhajte), ocijedite, ali nemojte baciti vodu. Crveni luk sitno nasjeckajte i kratko (2-4 min) popržite na maslinovom ulju. Mrkvu naribajte, stavite na luk, dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite (samo da pobijeli).

Ogulite krumpir i narežite na kocke veličine 3 cm. Dodajte ih na luk i uz lagano miješanje i podlijevanje vodom u kojoj se kuhao kelj pirjajte 15-20 minuta.

Trećinu krumpira izvadite u visoku posudu za miksanje i uz dodatak vode od kelja kremasto izmiksajte.

Kremu od krumpira vratite, dodajte narezane kobasice i sve prokuhajte 5-10 min. Dodajte kelj, posolite i popaprite, kuhajte još minutu-dvije te poslužite uz nekoliko kapi maslinovog ulja.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 200 g kelja
  • 300 g krumpira
  • 200 g kobasica
  • 200 g crvenog luka
  • 80 g mrkve
  • 2 režnja češnjaka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol, papar

Naruči sastojke

Kelj

Cijena za j.m.: 9,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.8 kg
(6)
7
99 kn/kom
kom

Luk crveni

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
(6)
4
99 kn/kg
kg

Mrkva

Cijena za j.m.: 6,99 kn/kg
(10)
6
99 kn/kg
kg

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Slični recepti