Kotleti u umaku od naranče

Dobro posolite i popaprite svinjske kotlete s kosti i prelijte s malo maslinovog ulja. Marinirajte 5 - 10 minuta dok iscijedite sok od naranče i nasjeckate češnjak.

Dobro zagrijte tavu pa stavite žlicu ulja. Pecite par po par kotleta, ne sve odjednom, da ne spustite previše temperaturu tave. Jednu stranu pecite 2 minute, pa preokrenite i pecite još dvije minute. Stavite sa strane dok ne ispečete svo meso.

Sklonite tavu s vatre, te smanjite temperaturu na lagano. Podlijte sokom od naranče u koji ste dodali vodu, pa dodajte med. Kada se nakon par minuta umak reducirao vratite ispečeno meso i kuhajte dok se umak skroz ne reducira i postane sjajan, oko 5 minuta.

Pospite sitno sjeckanim češnjakom i malo majčine dušice.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

4 od 5
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)