Paprike.jpg

Kisele paprike s medom

(0)

Papriku očistite od sjemenki, operite i narežite na polovice. U posudi pomiješajte vodu, ocat, med, sol, češnjeve češnjaka narezane na trećine i žličicu papra.

Dovedite do vrenja pa uronite polovice paprika i kuhajte do 5 minuta, povremeno miješajući.

Kuhane paprike slažite u veće sterilizirane staklenke. Paprike prokuhavajte u nekoliko navrata, ovisno o tome koliko ih stane u posudu.

Kada su sve paprike kuhane otopinu sklonite s vatre pa dodajte žličicu konzervansa i promiješajte. Nalijte vruću tekućinu preko složenih paprika i zatvorite staklenke.

Spremite u tamno, hladno mjesto. Otvorene staklenke čuvajte u hladnjaku.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 6 staklenki od 720 ml

Sastojci

  • 4 kg crvene rog paprike
  • 1 l vode
  • 0,5 l K Plus alkoholnog octa
  • 150 g K Plus meda
  • 60 g soli
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica papra u zrnu
  • 1 žličica konzervansa

Slični recepti