foto 1920x857.jpg

Keks pečen u tavi s komadićima čokolade i krem namazom od lješnjaka

(4)

Maslac sobne temperature ručnim mikserom pjenasto izmiješajte sa šećerom, oko 7 minuta, pa dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Nastavite miješati još minutu pa dodajte vrećicu pudinga od vanilije i umiješajte je špatulom.

Dodajte brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo te promiješajte tek dok se brašno više ne vidi. Sitno nasjeckajte čokoladu i umiješajte u smjesu. Podijelite na 2 jednaka dijela te prvi žlicom utisnite u tavu.

Prekrijte s krem namazom od lješnjaka pa pokrijte drugom polovicom tijesta kojeg ste oblikovali u disk. Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Jedite toplo sa žlicom ili sačekajte da se rashladi te narežite na kriške.


Ocjena recepta

5 od 5
(3)
(0)
(1)
(0)
(0)
Jednostavna priprema 30 - 60 min 2

Sastojci

  • 120 g K Plus maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 vrećica K Plus pudinga od vanilije
  • 180 g glatkog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 100 g tamne čokolade
  • 150 g K Plus krem namaza od lješnjaka

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 67,96 kn/kg
(2)
16
99 kn/kom
kom
MultiPlus BONUS

Riopak Smeđi šećer 750 g

BONUS +3,00 kn/kom
Cijena za j.m.: 17,32 kn/kg
Akcija vrijedi do: 31.08.2021
(0)
12
99 kn/kom
kom
AKCIJA -20%

Dolcela Prašak za pecivo 12 g

Cijena za j.m.: 85,83 kn/kg
Redovna cijena: 1,29 kn/kom
Akcija vrijedi do: 10.08.2021
(0)
1
03 kn/kom
kom

Slični recepti