foto 1920x857.jpg

Keks pečen u tavi s komadićima čokolade i krem namazom od lješnjaka

(2)

Maslac sobne temperature ručnim mikserom pjenasto izmiješajte sa šećerom, oko 7 minuta, pa dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Nastavite miješati još minutu pa dodajte vrećicu pudinga od vanilije i umiješajte je špatulom.

Dodajte brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo te promiješajte tek dok se brašno više ne vidi. Sitno nasjeckajte čokoladu i umiješajte u smjesu. Podijelite na 2 jednaka dijela te prvi žlicom utisnite u tavu.

Prekrijte s krem namazom od lješnjaka pa pokrijte drugom polovicom tijesta kojeg ste oblikovali u disk. Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Jedite toplo sa žlicom ili sačekajte da se rashladi te narežite na kriške.


Ocjena recepta

4 od 5
(1)
(0)
(1)
(0)
(0)

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 71,96 kn/kg
(1)
17
99 kn/kom
kom

Slični recepti

Fritule
Fritule
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4

Fritule