Kapljice s medom

U posudu s debelim dnom stavite šećer i vodu i promiješajte. Stavite posudu na laganiju srednju vatru i zagrijavajte, bez miješanja, oko 10 minuta, dok šećer ne počne otapati i primati lagano tamniju nijansu. Smanjite vatru na skroz laganu pa dodajte med i lagano pomičite posudu kružnim pokretima tako da se smjesa promiješa. Pripremite čašu s hladnom vodom uz pomoć koje ćete testirati fazu vašeg slatkiša. Kuhajte oko 8 minuta i pred kraj počnite testirati malu količinu smjese u čaši vode. Kada kap koju ste ukapali formira čvrstu kapljicu u čaši slatkiš je gotov. Odmah sklonite s vatre i ostavite da se lagano rashladi, 2 minute. Za to vrijeme pleh prekrijte papirom za pečenje i premažite maslacem. Pažljivo (smjesa je jako vruća) žličicom formirajte kapljice na papiru. Pustite da se potpuno ohlade i čuvajte u čvrsto zatvorenoj posudi ili vrećici.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)