Maturo steak s pestom od graška i kapara

U posudu s kipućom vodom stavite kuhati grašak. Kada je grašak kuhan, ocijedite ga i u njega dodajte sitno nasjeckan češnjak.

Prelijte polovicom maslinovog ulja i vratite na vatru još minutu. Sve stavite u blender i dodajte kapare, kiselo vrhnje i sir pa izmiksajte u jednoličnu smjesu. Ako je pesto pregust, dodajte malo vode i blendajte još kratko.

Na vruć roštilj stavite peći prethodno narezane odreske maturo steaka. Pecite sa svake strane po 3 - 4 minute i nakon toga ih zamotajte u aluminijsku foliju s majčinom dušicom. Ostavite odreske još minutu na roštilju zamotane u foliju. Sklonite ih sa strane i pustite da tako odstoje 5 minuta.

Izvadite odreske iz folije i pustite ih da se odmore još dvije minute. Posolite i popaprite po želji te ih servirajte uz pesto.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5