Konzum_recept_janjetina_grasak.jpg

Janjetina s graškom

(0)

Odvojite janjeće meso od kosti i narežite na manje komade. Kost stavite kuhati s povrtnom kockom u ~1,5 l vode.

Na maslinovom ulju, na jačoj vatri, pržite meso dok nije dobilo lijepu boju. Izvadite meso iz posude, smanjite vatru do srednje jačine pa dinstajte nasjeckani luk, 7 minuta.

Vratite komade mesa pa dodajte sitno sjeckani češnjak, lovor, ružmarin, majčinu dušicu, sol i papar. Podlijte bijelim vinom i dodajte sjeckanu rajčicu. Kuhajte poklopljeno, na laganoj vatri, 1 i pol sat.

Povremeno podlijevajte temeljcem od janjećih kostiju koji paralelno kuhate. Kada je meso omekšalo dodajte grašak i kuhajte još 10 minuta. Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 kg janjetine od buta
  • 3 luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 400 g K Plus sjeckane rajčice
  • 2 dl bijelog vina
  • 450 g graška
  • povrtna kocka
  • sol
  • papar
  • ½ žičice ružmarina
  • ½ žličice majčine dušica
  • 1 lovorov list

Naruči sastojke

Luk crveni 4/1

Cijena za j.m.: 10,65 kn/kg
(1)
7
99 kn/kom
kom

Luk crveni 1 kg

Cijena za j.m.: 6,99 kn/kg
(3)
6
99 kn/kom
kom

Ledo Grašak 450 g

Cijena za j.m.: 24,42 kn/kg
(4)
10
99 kn/kom
kom

Slični recepti