Konzum_recept_punjena_jaja.jpg

Jaja punjena šparogama i mladim lukom

(1)

Jaja stavite u hladnu vodu kojoj ste dodali prstohvat soli i pola žličice sode bikarbone tako da su potpuno prekrivena. Postavite ih na srednju vatru te zagrijavajte dok voda ne prokuha te odmah ugasite i poklopite.

Držite poklopljeno 15 minuta pa ih izvadite iz vruće i uronite u hladnu vodu. Pustite da se ohlade. Šparogama odstranite donji tvrdi dio i narežite ih na komade. Kratko ih prokuhajte u posoljenoj vodi, tri minute, pa isperite u hladnoj vodi.

Ogulite jaja i prerežite na pola. Odvojite žumanjke i dodajte im krem sir, majonezu, senf, peršin i prstohvat soli. Usitnite i dobro promiješajte vilicom ili štapnim mikserom. Smjesi dodajte sitno nasjeckani dio šparoga (sami vršak sačuvajte za ukras) i mladi luk narezan na kolutiće.

Napunite bjelanjke smjesom i ukrasite šparogama i zelenim dijelom mladog luka.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 4 jaja
  • sol
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 40 g krem sira
  • 30 g K Plus majoneze
  • 2 g senfa
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 8 šparoga
  • 1 mladi luk

Naruči sastojke

AKCIJA -9%

Podravka Senf Estragon original 350 g

Cijena za j.m.: 28,54 kn/kg
Redovna cijena: 10,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 10.08.2021
(2)
9
99 kn/kom
kom

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Luk mladi vezica

Cijena za j.m.: 39,89 kn/kg
(4)
5
99 kn/kom
kom

Slični recepti