Hrskavo pečena piletina s povrćem.jpg

Hrskavo pečena piletina s povrćem

(0)

Odstranite zglob na batacima pa oštrim nožićem prođite uz kost i povucite meso zajedno s kožom prema dolje. Batake posolite i ostavite sa strane.

Krumpir dobro operite i narežite na kriške. Režnjeve češnjaka ostavite u ljusci.

Posudu za pečenje premažite uljem, dodajte kriške krumpira i češnjak, posolite, dodajte batake, prelijte preostalim uljem i pecite na 180 °C oko 60 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja dodajte rajčice i nastavite peći još 30 minuta, odnosno do željene hrskavosti.

Začinite svježe mljevenim šarenim paprom, dodajte majčinu dušicu i poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 12 pilećih bataka
  • 1 kg krumpira
  • 160-200 g mini rajčica
  • 4-5 režnjeva češnjaka
  • sol, šareni papar, majčina dušica
  • 100 ml maslinovog ulja

Glavne namirnice

Cekin Pileći batak

Cijena za j.m.: 34,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.4 kg
(1)
14
00 kn/kom
kom

Krumpir mladi

Cijena za j.m.: 5,99 kn/kg
(12)
5
99 kn/kg
kg

Ostali sastojci

Slični recepti