fritate 1.jpg

Fritaja s krumpirom i porilukom

(0)

Krumpir dobro operite i narežite na kriške, poriluk narežite na kolute. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Posudu za pečenje premažite maslacem. Krumpir i luk posolite, rasporedite u posudu za pečenje, pokapajte uljem i pecite 50 minuta. Razmutite jaja, dodajte prašak za pecivo i vrhnje, začinite solju i po želji paprom. Nakon 50 minuta pečenja prelijte povrće razmućenim jajima, smanjite temperaturu na 160 °C i pecite još 10 minuta. Prije posluživanja dekorirajte grančicom ružmarina.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 10 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 400 g mladog krumpira
  • 200 g poriluka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 40 g maslaca
  • sol, papar
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Slični recepti