Filet skuše u umaku od rajčice.jpg

Filet skuše u umaku od rajčice

(0)

Za umak, sitno nasjeckajte crveni luk i popržite ga 20 minuta na laganoj vatri, dodajte sitno ribanu mrkvu i sitno sjeckani češnjak, kratko popržite, podlijte passatom, posolite i kuhajte desetak minuta, izmiksajte umak.

Skuše očistite, odstranite glavu i filetirajte.

Filee posolite i ispecite s obje strane.

U zdjelicu stavite umak od rajčice, dodajte dva filea, pospite sjeckanim mladim lukom i sjeckanom čili papričicom, dodajte list kaffir limete i poslužite uz krišku limete.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 4 skuše (oko 1 kg)
  • 100 g mladog luka
  • 1 – 2 svježe čili papričice
  • 50 ml ulja za pečenje
  • sol

Umak od rajčice:

  • 50 ml ulja
  • 300 g crvenog luka
  • 100 g mrkve
  • 2 – 3 režnja češnjaka
  • 400 ml passata rajčice
  • sol
  • 1 limeta
  • 2 – 3 lista kaffir limete

Slični recepti