Filet lista na tajlandski način.jpg

Filet lista na tajlandski način

(0)

Na paru u mrežicu stavite filet lista kožom okrenutom prema dolje, nježno posolite i parite.

Uz ribu dodajte i mahune. Skuhajte rižu. Luku odvojite bijeli od zelenog dijela, zeleni sitno nasjeckajte. Bijeli dio luka prokuhajte u umaku od kamenica i soja sosu.

Rajčicu na vrhu zarežite u križ, stavite u kipuću vodu, kad se kožica počne odvajati izvadite i ogulite. Rajčicu raspolovite, odstranite srčiku i sjemenke pa sitno narežite.

Pomiješajte sjeckanu rajčicu sa sjeckanom limunskom travom i zelenim dijelom mladog luka.

U tanjur stavite umak s mladim lukom, zatim stavite ribu i mahune, posipajte sjeckanim povrćem, po želji dodajte i sjeckanu čili papričicu, klice soje i poslužite uz kuhanu rižu.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 800 g fileta lista
  • 200 g mladog luka
  • 300 g riže
  • 20 g limunske trave
  • 100 – 150 g zelenih mahuna
  • 150 g rajčice
  • 80 g klica soje
  • 1 – 2 svježe čili papričice po želji
  • 150 ml umaka od kamenica
  • 50 ml soja sosa

Slični recepti