1920x857_puding_1.jpg

Domaći puding od vanilije s karameliziranom bananom

(0)

U posudi s debljim dnom dobro pomiješajte šećer i vanilin šećer, kukuruzni škrob, sol,vaniliju i žumanjke. Dodajte malu količinu mlijeka pa ponovno dobro promiješajte tako da uklonite sve grudice. Dodajte i ostatak mlijeka.

Kuhajte na srednjoj vatri, neprestano miješajući dok se ne pojave mjehurići i smjesa se ne počne zgušnjavati, otprilike 10 minuta. Maknite s vatre.

Prebacite puding u čaše i ohladite. Banane narežite na kolutiće.Tavu zagrijte na srednjoj vatri, dodajte maslac, banane i šećer. Banane pržite dok ne postanu zlatne, 4 minute. Lagano preokrenite banane da dobiju boju s druge strane i pržite još minutu.

Na ohlađeni puding stavite zdrobljeni keks, rashlađene karamelizirane banane i ukrasite tučenim vrhnjem za šlag.

Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 4 porcije

Sastojci

  • 500 ml K plus mlijeka
  • 50 g šećera
  • 1 Sweetchef vanilin šećer
  • 2 K plus žumanjka
  • 20 g kukuruznog škroba
  • 1 žličica arome vanilije
  • Prstohvat soli
  • Za karamelizirane banane:
  • 10 g K plus maslaca
  • 2 banane
  • 30 g šećera
  • Za slaganje:
  • 4 keksa s maslacom
  • 1,5 dl Sweet chef vrhnja za šlag

Slični recepti

Krafne
Krafne
Jednostavna priprema > 60 min

Krafne

Recept by Suzana Kvesić, Pastry chef