Domaći pizza kruh.jpg

Domaći pizza kruh

(0)

Kvasac izmrvite u malo toplog mlijeka kojem ste dodali žličicu šećera i pustite da odstoji na toplom. Brašnu dodajte dignuti kvasac, ulje, sol i toplo mlijeko i umijesite mekano tijesto. Pustite da odstoji na toplom dok se volumen ne udvostruči.

Razvaljajte tijesto na debljinu 2 cm. Za­mutite pasiranu rajčicu, sol i pola ko­li­čine ulja, dodajte 2-3 sjeckana listića bosiljka i premažite tijesto. Naribajte goudu i nasjeckajte salamu. Pola količine goude i salamu raspodijelite po passati. Poškropite četvrtinom maslinovog ulja i zarolajte s obje strane prema sredini. Prebacite u uski duboki kalup premazan maslinovim uljem. Posipajte preostalom goudom i pecite na 170 °C 40 minuta. Poslužite s listićem bosiljka, pokapano maslinovim uljem.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

Tijesto:

  • 350 g glatkog brašna
  • 10 g svježeg kvasca
  • 2-3 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml toplog mlijeka
  • sol

Nadjev:

  • 400 g gouda sira
  • 300 g zimske salame
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 200 ml pasirane rajčice
  • sol
  • listići bosiljka

Slični recepti