Domaći juneći burgeri sa sirom i džemom od ljubičastog luka.jpg

Domaći juneći burgeri sa sirom i džemom od ljubičastog luka

(0)

Mljeveno meso posolite i popaprite po želji. Dodajte sitno nasjeckan luk, češnjak i mineralnu vodi te sve zajedno izmiješajte i napravite 4 jednake pljeskavice.

Meso nemojte tanko razvući. U tavicu na biljno ulje stavite ljubičasti luk rezan na polumjesece. Nakon nekoliko minuta dodajte šećer, aceto balsamico i crno vino te kuhajte dok umak ne reducira.

Burgere ispecite i slažite ih u peciva tako da preko burgera stavite krišku sira i na vrh dodajte džem od luka.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 800 g mljevene junetine s udjelom masnoće (20 posto)
  • 4 hamby peciva
  • 1 češanj češnjaka
  • pola glavice luka
  • 100 ml mineralne vode
  • 120 g polumasnog sira po želji
  • 400 g ljubičastog luka
  • 100 ml biljnog ulja
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 100 ml aceto balsamica
  • 50 ml crnog vina

Slični recepti