CURRY OD PILETINE S INDIJSKIM ORAŠČIĆIMA.jpg

Curry od piletine s indijskim oraščićima

(0)

Meso narežite na kocke 3x3 cm i posolite. Na sezamovom ulju popržite kocke mesa sa svih strana i odložite na stranu.

U istom woku popržite sitno sjeckani luk, sjeckani češnjak, pa dodajte ribani đumbir i mješavinu Garam Masala začina, kurkumu, curry, đumbir i kratko popržite, vratite natrag meso, podlijte kokosovim mlijekom i kuhajte sve zajedno 5-10 minuta.

Prije posluživanja pospite brusnicama, indijskim oraščićima i kosanim listićima korijandera.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 min 4

Sastojci

  • 800 g pilećeg filea prsa
  • 50 g sušenih brusnica
  • 80-100 g indijskih oraščića
  • Garam Masala mješavina začina (crni papar, korijander, kumin, cimet, kardamom, klinčić, muškatni oraščić )
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica curry
  • 150-200 ml kokosovog mlijeka
  • 200 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 40-50 ml sezamovog ulja
  • sol
  • 1-2 grančice korijandera

Slični recepti