bulgur 1.jpg

Curry bulgur

(0)

Glavicu češnjaka uzdužno prepolovite, luk i mrkvu nasjeckajte, pupčar prepolovite.

Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte mrkvu i polovice češnjaka, kratko popržite pa dodajte pupčar, bob, grašak i bulgur, začinite solju i curry prahom, podlijte temeljcem i kuhajte na laganoj vatri dok bulgur ne omekša.

Poslužite s kolutima limete.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 300 g bulgura
  • 1 glavica češnjaka
  • 150 g kelja pupčara
  • 100 g graška
  • 100 g boba
  • 100 g mrkve
  • 150 g crvenog luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 5 g curry praha
  • sol
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 1 limeta

Slični recepti