Konzum_recept_bozic_cokoladni_panj.jpg

Čokoladni panj s kavom i rumom

(1)

Pomiješajte mascarpone, vaniliju i šećer pa mu dodajte šlag. Miksajte dok niste dobili čvrstu kremu. Ostavite da se ohladi.

Pećnicu zagrijte na 200°C. Premažite pleh maslacem, prekrijte papirom za pečenje pa premažite i papir.

Pomiješajte kakao, instant kavu, sol i brašno pjenjačom dok nisu potpuno homogeni.

Jaja sobne temperature miksajte sa šećerom dok niste dobili potpuno prozračnu i svijetlu smjesu i dodajte žličicu ekstrakta vanilije. Umiješajte suhe sastojke mikserom u tri navrata. Rasporedite na papiru za pečenje i pecite 10 minuta. Još topao biskvit pošećerite šećerom u prahu i zamotajte u roladu uz pomoć papira za pečenje.

Kad je rolada rashlađena odmotajte je, poprskajte biskvit s dvije žličice ruma pa nadjenite kremom i ponovno zarolajte. Ostavite u hladnjaku 2 h da se stisne.

Prelijte nasjeckanu čokoladu kipućim vrhnjem te promiješajte nakon par minuta. Kada se rashladi dobro promiješajte pa nanesite na ohlađenu roladu koju ste odrezali pod kutom i spojili tako da izgleda kao da se panj grana.

Ukrasite kakaom i šećerom u prahu. Dobar tek!

Ocjena recepta

4 od 5
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
Složena priprema > 60 min 4

Sastojci

Za kremu:

  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g mascarpone sira
  • 2,5 dl vrhnja zašlag
  • vanilija

Za biskvit:

  • maslac za premazivanje
  • 35 g kakao praha
  • 2 g instant kave
  • Sol
  • 15 g brašna
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • Ekstrakt vanilije
  • Šećer u prahu
  • 1 žlica ruma

Za čokoladni premaz:

  • 180 g vrhnja za šlag
  • 180 g tamne čokolade

Naruči sastojke

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 67,96 kn/kg
(2)
16
99 kn/kom
kom

Badel Domaći 0,1 l

Cijena za j.m.: 109,90 kn/l
(0)
10
99 kn/kom
kom

Slični recepti