čoko mousee.jpg

Čokoladni mousse sa sjemenkama nara

(0)

Skuhajte sirup od vode i šećera. Tucite na pari žumanjke i vrući sirup, kad dosegne temperaturu od 82 °C maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi, ohladite na temperaturu od 20 °C. Ogulite i očistite naru da dobijete sjemenke.

Istucite bjelanjke u snijeg, vrhnje u šlag. Spojite laganim pokretima snijeg i šlag. U čokoladu sobne temperature umiješajte snijeg i šlag, ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi, zatim odložite u hladnjak.

Prebacite mousse u slastičarsku vrećicu, špricajte u staklenke, pospite sjemenkama nara, poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 300 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 3 žumanjka
  • 3 bjelanjka
  • 50 g šećera
  • 35 ml vode
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 1 nar

Slični recepti