Čokoladni cheesecake.jpg

Čokoladni cheesecake

(1)

Prosijte brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu u prahu. Pjenasto miksajte jaja i oba šećera. Polako dodajte ulje, naizmjenično mlijeko te mješavinu brašna. Kad se smjesa za biskvit ujednači, umiješajte nasjeckanu čokoladu.

Pjenasto tucite žumanjak, šećer i vanilin šećer. Sir pjenjačom razradite i uz miješanje dodajte žlicu po žlicu žumanjka. Bjelanjak istucite s prstohvatom soli u čvrst snijeg i postupno, rahlo miješajući, dodajte u sir. Dodajte limunov sok po želji.

Biskvitnu smjesu izlijte u pleh na masni papir i žlicom dodajte hrpice sirne smjese. Pecite na 180 °C oko 25 minuta.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 180 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 180 g glatkog brašna
  • 40 g čokolade u prahu
  • 40 g kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g nasjeckane čokolade (60% kakaa)

Cheesecake:

  • 200 g Philadelphia sira
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok 1 limuna

Slični recepti