Čokoladni cheesecake

Prosijte brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu u prahu. Pjenasto miksajte jaja i oba šećera. Polako dodajte ulje, naizmjenično mlijeko te mješavinu brašna. Kad se smjesa za biskvit ujednači, umiješajte nasjeckanu čokoladu.

Pjenasto tucite žumanjak, šećer i vanilin šećer. Sir pjenjačom razradite i uz miješanje dodajte žlicu po žlicu žumanjka. Bjelanjak istucite s prstohvatom soli u čvrst snijeg i postupno, rahlo miješajući, dodajte u sir. Dodajte limunov sok po želji.

Biskvitnu smjesu izlijte u pleh na masni papir i žlicom dodajte hrpice sirne smjese. Pecite na 180 °C oko 25 minuta.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)