Torta.jpg

Čokoladna pita s korom od pereca

(0)

Pećnicu zagrijte na 190°C. U multipraktiku pulsirajte perece dok niste dobili fine mrvice. Dodajte šećer i maslac narezan na kockice pa pulsirajte dok se smjesa ne počne skupljati u kuglice. Dodaje žlicu, dvije hladne vode i pulsirajte dok se smjesa ne skupi u kuglu. Utisnite u kalup i ostavite u hladnjaku.

U parnoj kupelji otopite čokoladu i maslac. Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilijin ekstrakt te im u nekoliko navrata dodajte smjesu s otopljenom čokoladom, dobro miješajući. Prosijte brašno s kakaom i umiješajte u mokru smjesu. Prebacite na koru s perecima i stavite u zagrijanu pećnicu na 30 minuta.

Za to vrijeme napravite ganache. Zagrijte vrhnje za šlag tik do vrenja pa prelijte preko izlomljene čokolade. Dobro promiješajte i ostavite da se rashladi, prvo do sobne temperature povremeno miješajući, a onda i u hladnjaku 30 minuta.

Kada je pita pečena potpuno je rashladite pa po vrhu rasporedite ganache kojeg ste dobro izmiješali žlicom. Ukrasite s izlomljenim perecima i soli i servirajte uz tamno pivo.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min

Sastojci

  • 170 g pereca
  • 30 g smeđeg šećera
  • 100 g K Plus maslaca
  • 45 ml hladne vode

Pečeni čokoladni nadjev:

  • 100 g K Plus maslaca
  • 130 g tamne čokolade
  • 120 g šećera
  • 3 K Plus jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 60 g glatkog brašna
  • 40 g kakao praha

Ganache:

  • 300 g Sweet chef vrhnja za šlag
  • 300 g tamne čokolade
  • zdrobljeni pereci i sol za posluživanje

Kviki pereci 100 g

Cijena za j.m.: 49,90 kn/kg
(0)
4
99 kn/kom
kom

Hrusty Pereci 220 g

Cijena za j.m.: 18,14 kn/kg
(1)
3
99 kn/kom
kom

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 67,96 kn/kg
(2)
16
99 kn/kom
kom

Slični recepti